Julmarknad

Imorgon är det första advent och det associerar jag med julmarknad. Även fast det redan har hållits flera stycken runt om i landet redan så tyckte jag att jag var tidigt ute som besökte en marknad idag. Jag och grannarna samåkte till Vallby friluftsmuseum i Västerås och det var verkligen ett fint ställe!

Julmarknad på Vallby

Skansens julmarknad skapar julkänsla hos mig, att besöka de gamla gårdarna och se hur hantverkarna skapar olika julklappar, lukten av julglögg och hjortron, att få värma sig genom o klappa en varm häst eller ställa sig vid elden …  Vallby friluftsmuseum var ett ställe som påminde väldigt mycket om skansen och den gammeldagsa julmarknaden väckte sannerligen årets första julkänslor i mig. Det är härligt att kunna strosa runt i lugn och ro, umgås med sina kära och på så sätt skapa lite julvärme även fast det faktiskt var väldigt kallt ute. Julen går ju faktiskt inte ut på att bara köpa saker …

Här i södra dalarna hålls det fler mysiga julmarknader ända fram till jul. Kanske är det någon läsare som utmanar en vän om vem som kan äta mest tårta på Brovallsgårdens kakbuffé imorgon? På Sodradalarna.se finns evenemangskalender!

Om ni har tips på julmarknader får ni hemskt gärna dela med er av det i kommentarsfältet nedan! Önskar er alla en glad första advent – Sara Lundkvist

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.