Aktuella händelser

Här lägger vi upp programpunkter och händelser i Avesta-trakten med omnejd som är av intresse för medlemmar i Naturskyddsföreningen. Det kan vara aktiviteter som kretsen själv anordnar, som t.ex. föreläsningar, utflykter och klädbytardagar. Men det kan också vara andra aktiviteter som vi vill tipsa om. Programmet uppdateras löpande.

Aktiviteter hösten 2019

31 aug – Stadsfesten i Avesta som fyller 100 år. Naturskyddsföreningen är med på stan och håller bl.a. i Naturfalken, ett simborgarmärke i artkunskap.

7 sep – Svampexkursion med Åke Helander. Samling kl. 10.00 vid vattentornet på Nybyberget.

10 sep – Föreläsning med Bella Linde – ”Rätt ur jorden – så blir du självförsörjande på grönsaker”. Avesta bibliotek kl. 18.30. I samarbete med Avesta Trädgårdsförening.

17 sep – Föreläsning med Arne Müller – ”Elbilen och jakten på metallerna”. Avesta bibliotek kl. 18.30. Läs mer här.

20-27 sep – Global Week for Future – en global kampanjvecka för klimatet med Fridays For Future

v. 40– Miljövänliga veckan – Tema ”Ägodela” samt ”Fixa grejen”

20 okt – Medlemsmöte Naturskyddsföreningen Avesta. Kl. 16 i ABF:s lokaler

29 nov – En köpfri dag, som protest mot Black Friday