15 juni – Kurs i lieslåtter med knacklie

Nu hälsar vi våren välkommen på riktigt! Välkommen du också att delta i kurs i lieslåtter med knacklie den 15 juni med Avesta Naturskyddsförening. Knackliar används i många europeiska länder som t.ex. Österrike och har med tiden blivit allt mer populärt även här i Sverige. De utmärker sig genom att det tunna stålbladet skärps genom att man knackar ut en vass egg som man sedan slår med.
Kursledare är Patric Engfeldt från Stora Skedvi som har mångårig erfarenhet av att slå med knacklie och hålla kurser inom detta. Du kommer att få lära dig om ängsslåtter i allmänhet, hur man skärper och tar hand om en knacklie samt teknik för att slå med lie på rätt sätt. Material finns att låna på plats. Kursen har plats för max 8 deltagare och det är först till kvarn som gäller.

 

Tid: lördag 15 juni kl. 9.00 – 16.00
Plats: Samling vid Strandbacksvägen 7 i Avesta
Kostnad: 150 kr (betalas i förväg)
Anmälan sker via detta formulär: https://forms.gle/FtXMbZuUP3WqynqY6

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.